zaterdag 10 februari 2007

Kruidige kip met koriander

Kzit weer in de Thai cooking mode. Deze keer mag het recept ook niet ontbreken, want het is wel weer een aanrader! Hoeveelheden zijn voor 4 personen, hoewel ik voor 2 personen heb gemaakt.

4 kipfilets
2 tenen knoflook
1 verse groene chilipeper, van zaad ontdaan
2 cm verse gember
4 el gehakte koriander
de fijngeraspte schil van 1 limoen
3 el limoensap
2 el lichte sojasaus
1 el fijne tafelsuiker
180 ml kokosmelk

GARNERING
fijngesneden koriander
plakjes radijs
halve verse rode chilipeper, het zaad verwijderd in dunne plakjes
gekookte (jasmijn)rijst, voor erbij

  1. Kerf met een scherp mes 3 diepe inkepingen in de bolle kant van elke kipfilet. Leg de kipfilets naast elkaar in een niet-metalen schaal.
  2. Draai de knoflook, chilipeper, gember, gehakte koriander, het limoenraspsel en sap, de sojasaus, suiker en kokosmelk in een keukenmachine tot een gladde pasta.
  3. Smeer de pasta gelijkmatig over de kipfilets uit. Dek af met plasticfolie en laat 1 uur in de koelkast marineren.
  4. Verwarm de grill op middelhoog voor. Neem de kip uit de marinade, laat overtollige marinade uitlekken en leg op het rooster in een grillpan. Zet 12-15 minuten onder de hete grill, of tot de kip volledig gaar is.
  5. Doe intussen de overgebleven marinade in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat een paar minuten sudderen. Schik de kipfilets op de borden en garneer met de fijngesneden koriander, schijfjes komkommer, plakjes radijs en chilipeper en serveer met rijst.

het resultaat!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Na Lonnie met Indische gerechten, hebben we nu ook Obbie met Thaise gerechten.... SLAMAT MAKKAN!!!

Anoniem zei

sallammaleikum pakkum beet en bekijkum!ghe ghe
zucht ik mis toch wel dat thaise voeier vroeger at ik het iedere dag.
maar ook nie vragen van kom eens proeven ofzo snapte godsakskes.
tip:wil je de echte goeie koriander hebben met zijn originele aroma moet je bij de toko zijn in breda ,kijk vooral of het logootje van thailand er opstaat .
meestal in de helft van de week is er verse ingevlogen jaja geen grapje.
haal je hem bij appie hein geen smaak .
volgende keer weer een tip van bastard en zijn thaise kruiden tuintje .
lees dit na op teleac.nl of text pagina 405 op ned 3.
dan nog een beetje thais les, aloi mai?(is het lekker?)
sawadee graab.
bastard.

Lamballio zei

Thanks for the tips, Tom Yum Goong! ;-)

Me-Chiel zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Me-Chiel zei

Waddee Wa Robin (ja ik ken ook taais)

Ik vind het knap dat het nog op het plaatje lijkt ook!

applaus en hulde!